Новини

EUIPO стартира нов, подобрен уебсайт.

юни 19, 2023

от

Автор: Бояна Бояджиева

Новият уебсайт на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO), който бeше представен на 24 април 2023 г., следва водещите принципи за насоченост към клиента и подобрено потребителско изживяване. Нови иновативни функции, като например нов външен вид и усещане, съдържание, съобразено с различните сегменти на аудиторията и подобрена интегрирана функция за търсене, са част от актуализирания уебсайт, за да се отговори на нуждите както на професионалистите в областта на интелектуалната собственост, така и на тези, които не са експерти.

Новите функции включват адаптирано съдържание за всички потребители – от професионалисти, занимаващи се ИС до хора, с малки познания по ИС, така че те да имат лесен достъп до съответната информация въз основа на познанията си в областта на интелектуалната собственост. Освен това в новия уебсайт, който се изгражда на мястото на други приложения, са включени нови механизми за удостоверяване на автентичността и подобряване на процеса на регистрация, за да се гарантира сигурна и лесна работа.

Също така, СЕСИС ще въведе редица други подобрения за своите клиенти. Предвидени са също така подобрения във формуляра за заявка за регистрация на промишлен дизайн, както и нова потребителска зона, която ще бъде пусната в края на тази година.

Планирани са и нови версии за платформата API (Application Programming Interface – интерфейс за програмиране на приложения), които ще доведат до значително спестяване на време за големите заявители със собствена ИТ система. Освен това, СЕСИС планира да сподели инструментите на провевяващите експерти с всички свои клиенти чрез предстоящ инструмент за „предварителна оценка“. Този нов инструмент има за цел да намали недостатъците и да ускори процедурата за регистрация на марки.

error: Content is protected !!